Måndagen den 29 november höll vi öppet hus på CoWorking Ullared. Det blev en lyckad tillställning för de drygt 80 personerna som tog tillfället i akt och besökte oss under eftermiddagen.

Kommunstyrelsens ordförande Per Svensson inledde dagen då han höll det första talet strax efter öppnandet klockan 14.00. I talet pratade han om vad som händer när man gör saker tillsammans, gräver där man står samt gör verklighet av idéer man annars “bara pratar om”. Han framhöll även vad lite färg på väggarna kan göra samt att den återbrukade inredningen verkligen gör sig bra i lokalerna. Slutligen tackade han alla som gjort detta möjligt, både Karin och Susanne, företagarna samt de finansiella givarna; Region Halland och Lokalt Ledd Utveckling Halland.

Näst på tur på talarlistan var företagaren Peter Nilsson från Nilpen Consulting i Gällared som pratade om sina förebilder. Peters morfar startade blomsterhandel i Ullared 1929, hans föräldrar flyttade verksamheten till Rådhustorget i Falkenberg och utvecklade företaget med tomatodling där han själv växte upp bland alla plantorna. Han fortsatte berätta om sin företagsresa inom konsultverksamhet och fastigheter och sina två mål i livet; “Må bra – ha kul”. Vidare pratade han om sin medverkan i Broa vidare som gav honom möjlighet att nätverka och vidga sig själv. Det hoppas han att just CoWorking Ullared kommer ge till de som kommer hit. Peter uppmanade även att “Våga – ta en chans” samt att “Agera – sluta hoppas, gör något”.

Därefter tog Näringslivschef Jan Melkersson ordet och pratade om vilken härlig känsla det finns i lokalen nu efter renoveringen. Han erkände att när Karin först presenterade idén för honom var han ytterst tveksam och frågade sig vart detta skulle kunna ta vägen… men nu när det är klart finns alla förutsättningar för att plocka upp det bubblade entreprenörskap som startades med Lev din dröm-projektet. Han är stolt och glad över att vi inviger CoWorking Ullared i dag. Nu är det upp till människorna som kommer hit, att ta tillvara på möjligheten, att nyttja platsen eftersom förutsättningarna underbara.

Sedan blev det oppositionsrådet Anneli Andeléns tur att ta plats på scenen. Hon berättade om uppväxten i en spånhög i Maa, om att driva företag på landsbygden och hur hon för ett par år sedan tog klivet in i politiken då hon alltid varit samhällsintresserad. Hon hoppas att alla, inte bara Ullaredsbor, hittar hit för att få en häftig plats att vara på, kraften att kunna hjälpa varandra och nätverka är viktig för företagare framför allt i inlandet.

Sist ut på dagens talarlista var Ann-Mari Bartholdsson, Näringslivschef på Region Halland. Hon tackade för att få vara med och tyckte att det måste vara en helt fantastiskt plats eftersom man inviger den fem gånger. Till CoWorking Ullared behöver man komma om man behöver piggas upp, det kommer absolut de från Regionen göra eftersom deras kontor helt saknar färg. Det är första gången som Ann-Mari är i det gamla Kommunhuset men absolut inte den sista. Ann-Mari gratulerar företagarna som redan är med (och de som är på väg in), Falkenbergs Kommun som satsar på detta samt till hela Halland som får en ny plats att vara stolta över.

Vill du lyssna på invigningstalen finns de sparade som storys på Instagram.

Bilden visar Karin Torstensson, Landsbygdsutvecklare och Susanne Thorsson, projektledare som stolta visar upp alla blommor och presenter som gästerna haft med sig.